[...] N the Hood

I det förra/första inlägget här på Bombkratern skrev jag nånting om att tänka ett extra varv och angripa ämnet från mindre väntade vinklar när man skriver om serier.

Ett imponerande exempel på detta är The Hooded UItilitarian. Det är en sorts samblogg, som drivs av en sambling skribenter med amerikanen Noah Berlatsky i spetsen. Berlatsky, och flera av de övriga behuvade utilitaristerna har tidigare varit/är fortfarande verksamma som slkribenter för Comics Journal.

Artiklarna på The Hooded Utilitarian utgörs mestadels av essäer och analyserande recensioner. Man skriver gärna långa texter, där analyserna ges möjlighet att gå på djupet. Något av de intressantaste inslagen på HU är deras roundtables, där ett antal skribenter turas om att avhandla ett visst ämne. Allt från xxxHolic till Robert Crumbs Genesis har diskuterats i detta format.

Till det som gör Hooded Utilitarian till en sådan seriekritikens guldgruva hör också att artiklarna allt som oftast åtföljs av intressanta diskussioner i kommentarsfälten.

Framför allt är Hooded Utilitarian väldigt inspirerande som koncept, och tills vi skapar något liknande i Sverige rekommenderar jag ett besök å det varmaste.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Just Kruisin'